Strøm - en dyr fornøjelse

Standby forbrug

Standby forbrug er den energi som tv, video, dvd, hi-fi, computer, printer og mange andre apparater bruger, når de er "slukkede" men står klar til at blive tændt. Det vil sige, at apparaterne bruger strøm uden at blive brugt. Standby forbrug udgør i gennemsnit ca. 10 % af det samlede elforbrug i private hjem. Det svarer typisk til 500-700 kroner om året.

Sådan finder du synderen

Et apparat på standby kan kendes på en lille lysende rød eller grøn lampe på fronten af apparatet. Men du kan også kende apparaterne på, at de afgiver varme, når de er på standby, det gælder fx mobiloplader og transformer til halogenbelysning. Er apparatet varmt, bruger det energi!

Ved at købe en el-spareskinne – det koster typisk under 80 kr. - kan du med et enkelt tryk slukke for TV, video/dvd, parabol mv.

spareskinner-2_200

Tilsvarende kan du slukke for alle de apparater, du har sammen med din computer. På den måde kan du spare strøm, når du ikke ser TV eller bruger din PC.

Du kan typisk spare 150- 300 kr. i strøm pr. skinne om året.

 

computer_200

Resten af februar måned kan du se spareskinner og et udvalg af sparepærer og LED-pærer på Ejendomskontoret (i åbningstiden). 

 

Kilde: Elsparefonden og DONG Energy

Du kan læse mere om de enkelte apparaters standby forbrug så du kan lave beregninger af netop dit standby forbrug her på Ejendomskontorets hjemmeside under Spare-råd og på www.slukstandby.dk

 

Avedøre Stationsby Nord • Ejendomskontoret  • Pottemagerporten 43 • 2650 Hvidovre • Tlf. 36 34 36 79 • Kontakt os